BIO

publicerat i Allmänt;
Igår blev det Indiana Jones, och jag hade hoppats på en bättre film. Det hände liksom aldrig nått sådär spännande. Det var tråkigt men så va de. Men nu har jag iallfall sett den.
Nu är det bara sex and the city som jag ska se innan jag far hem till Sverige.


image439

Nu ska jag snart gå upp till poolen.

Tjingeling på er

BR

publicerat i Allmänt;
Har precis varit och inhandlat mig en Banana Royal glass ifrån Baskin Robbins, fy sikken god glass dem har där. Och det blir en glass där alldeles för ofta inte så konstigt i och med att BR ligger ca 150 m här ifrån, me like.
Jao jao nog snackat om de idag har det varit över 30 grader här så skönt.
Men ni har la fint väder hemma med? så de går ju ingen nöd på er inte.

image437


Tjingtjing

Snart hela 21 år

publicerat i Allmänt;
Det nalkas sommar och man är snart 21 år. Tiden bara springer iväg, jag tycker inte det var längesen mamma och pappa åkte till Korea och det var dagen efter min födelsedag. Och nu kommer snart den dagen igen men då ska man fylla 21 och inte 20 år och föräldrarna kommer hem några veckor efter det. Folk börjar fråga vad man önskar sig, och ja det är alltid lika svårt och komma på.
Varför ska det alltid vara så här svårt att komma på vad man önskar sig?
Annars så tycker jag att det är så lätt och komma på vad man vill ha, men när det nalkas födelsedag då blockas det bara uppe i hjärnkontoret.
Det ända jag kan komma på just nu är faktiskt porslin och sådana saker som kan vara bra och ha när man flyttar hemmifrån. Pengar är alltid bra och önska sig men inte lika kul, men klart jag önskar mig de med. Haha

Jaja fårse om man kommer på nått annat men känns som om man köpt en massa här i Korea me så man behöver ingenting hehe.

image434image435

Ne nu ska jag till poolen en stund om solen kan komma fram. Poolen öppnades i lördags här så nu kan man äntligen bada utomhus.



Tjingeling


Snälla solen kan du komma fram?

NARNIA

publicerat i Allmänt;
Igår var det premiär här för NARNIA "Prince Caspian" så det var nästan ett måste och gå och se den. Men jag kan inte säg att den va så jätte bra. Enligt mig är ettan mycket bättre. Det hände liksom inte så mycket och då blir en film ganska tråkig. Men nu har jag iallfall sett den.

image433

Bye bye Folks

Emma is cooking

publicerat i Allmänt;
Nu har jag precis gjort lasagne till mamma och mig, och det var första gången man gjorde de. Jag är riktigt stolt för det blev riktigt lyckat. Det är inte ofta jag lagar mat så jag var bara tvungen och ta bild på Lasagnen.
Kanske inte ser så gott ut men det va de.


image431        image432


Emma Norbäck - Det ska bli ändring

SHOPPING

publicerat i Allmänt;
Idag har det blivit lite shopping som inte är så ovanligt. Det är rätt jobbigt att bo i en storstad, det finns så mycket fint. Man blir liksom helt tokig. Men koreanerna har ju konstiga storlekar så man får hålla sig till shopping varuhusen. Och om man har tur så hittar man nått där som passar. Zara öppnade här för en månad sen så där kan man hitta lite kläder.

Lite bilder på kläderna

image428

Linne - Zara
Sjal - Zara

image429

Jenas - Zara
Skor - C.G

Allt är väldigt fint på, ser dock inte lika fint ut på bilderna.


image430

Ne nu är det lite packningsdags, sakerna åker hem om 3 veckor och jag om 2.

Tjingtjing

MIN ÄLSKLING

publicerat i Allmänt;

ÅÅÅ äntligen så fick jag köpt min CHANEL CHANCE eau de toilette.  Hittade den på Osans BX dem har inte haft den är på vårt PX på flera månader, lucky me.
Det är nog den bästa parfymen jag vet. Köpte 100 ml för 220 svenska Kr. Kollade på nätet då den billigaste skulle kosta 844 Kr. Snacka om att fynda.

image427
Vilken underbar doft


Emma Norbäck - Marknad på G.

NEVER BACK DOWN

publicerat i Allmänt;
Igår kväll blev det BIO NEVER BACK DOWN. Det handlar om en kille som heter Jake som flyttar med sin familj till Orlando för att hans bror är en begåvad Tennis spelare. Jake som är huvudpersonen har mycket "skit" med sig i sitt förflutna. På den nya skolan som han börjar på blir han bjuden på en fest och det är där allting börjar. Då han blir uppbjuden till att figthas med Ryan McCarthy, en grymm Fighter. Filmen har mycket våld, däremot läste jag på internet att i Sverige varar filmen i 1,5 h medans den varar i 2 h här. Jag antar att man har tagit bort många scener. Om man gillar mycket kickboxning då ska man självklart se den.
Sen tror jag även att det är mycket sådan skit i USA som dem visar i filmen.

image426


Emma Norbäck - Sikket väder

OSAN

publicerat i Allmänt;
Igår spenderades dagen inomhus p g a att det ösregnade. Man kunde inte gå ut förren man blev helt dyngsur. Istället så packade jag och mamma lite, för grejerna ska snart skickas hem och det tar sin lilla tid. Men efter att man va inne en hel dag började man nästan klättra på väggarna så det fick bli bio inget ovanligt för mig inte haha. Det blev iallfall 10,000 BC och den rekommenderar jag.

Idag så åkte jag, mamma och Larissa till OSAN air base och shoppade lite. Osan är som Yongsan(den basen jag bor på) skillnaden är  bara att det är en flygbas. Annars har dem också PX där men med lite andra grejer.
Det var iallfall en trevlig dag. Vi fårse vad morgondagen bjuder på för spännande saker, en sak som är säker är att jag ska träna.


image425



Emma Norbäck - Önskar folket en trevlig måndags kväll!

LÖRDAG17 MAJ

publicerat i Allmänt;
Tröttare än tröttast känner man sig som. Vädret har varit kanon i detta lilla land i några dagar nu så man kan inget annat än att njuta av det. Igår va jag, mamma, Larissa och Alf på Seoul club. Där va det såkallat pool party+Vodka party. Det va några länder som bjöd på sin vodka plus en matbit som var speciell för just deras land. Min favort vodka jag smakade kom ifrån Finland så sorry Sverige eran är inte bäst. Så i framtiden får det nog bli den Finska vodkan "Kosken". Det var en trevlig kväll dock alldeles för kallt.
Idag har vi bara legat vid draggan och solat liten sen blev det en sväng på namdemun marknaden hade en sak att fixa där och nu ikväll var jag och mamma och åt glass på BR Baskin Robbins, väldans god glass mums säger jag bara. Nu har klockan slagit 23.00 här så nu ska jag pysa till sängen. Bella och co. ni får ha en super duper trevlig kväll hemma i halmstad. SAKNAR ER.

Pussokram på er alla, have a nie Saturday!

image421

image422

image423

image424


Lite bilder ifrån kvällen

PERSIKA

publicerat i Allmänt;
Ååå jag var på Commissary innan idag och handlade persikor och när jag står där får jag värsta sommarkänslan när man känner lukten av persikor.
När man var liten så köpte mamma alltid persikor och tog med till stranden. Det var tider de.
Men det nalkas sommar nu, och jag hoppas på att få uppleva en fin sommar i halmstad, och äta en massa persikor HAHA. Skömt o sido nu saknar jag ett vår/sommar Sverige.

image420

Emma Norbäck- If i could turn back time

Äntligen lite SOL

publicerat i Allmänt;
Solen skiner och mammsen och jag har varit på Draggan och solat idag för första gången.
Vi var där i cirka 2,5h sen gick solen i moln. Så det var perfekt. Hoppas bara på mer sol nu så att man kan bli lite brun. Nu har jag precis ätit och ska nog bege mig till PX och kolla in läget, har ju inte varit där på hela två dagar, måste nog vara rekord HAHA.
Måste ju börja tänka på vad som ska inhandlas innan jag åker hem till Sverige.


image419


Förresten har helt glömt att skriva om när jag va i NORDKOREA
men om ni är intresserade av att läsa det så klicka på länken:
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=186923&section=undefined



Tjingeling folket och ha en super bra dag!

Bror och kusin

publicerat i Allmänt;
Igår så for bror och kusin hem till Sverige igen efter att ha varit här i 4 veckor.
Snacka om att det blev tomt här, SAKNAR ER REDAN.
Men tiden bara rinner iväg nu och om 4 veckor så är jag hemma, det ska bli kul och komma hem och träffa dem vänner som är hemma.
Hoppas bara på att solen tittar fram här i Seoul för jag vill ha lite färg tills jag kommer hem. Ska ju dock jobba hela sommaren, vilket betyder att man ska vara inomhus. Men det ska bli kul att börja jobba igen.
Det positiva är att här är iallfall inte kallt, temperaturen ligger iallafall på minst 20 grader och igår va här nog en 28 grader.
Idag har det blivit marknad och träning och nu så hmm ska jag nog gå till sängs, är ganska trött.


image418
Saknar er två galningar



Emma Norbäck - Sommar och Sol

Önskar

publicerat i Allmänt;
Ibland önskar man att saker och ting vore anorlunda.
Men man kanske ska tro på ödet eller kanske inte?
Är saker och ting förutbestämt eller bara händer det?
Det finns tusen frågor som man inte kan få svar på.
Jag saknar iallfall min ögonsten, du gjorde allting så enkelt.

image417
Min ögonsten, saknar dig som alltid.



Emma- Det är inte lätt när det är svårt.

Ojdå

publicerat i Allmänt;
Ojoj nu va det ett tag sedan jag skrev. Jag hoppas att alla där hemma hade en kanon helg iallfall.
En annan har ju inte festat som jag kan tänka mig att ni där hemma har gjort. För mig har det blivit en massa god mat, bio, shopping och chillat.
Valborg här firades med grillning när pappa, bror och kusin kom hem ifrån Japan.
I fredags va vi ute och åt för en svensk fyllde år.
Annars så har det blivit bio både lördag och söndag och varit på lite shoppingturer.
Och idag blev det bio igen. I helgen blev det "Forgetting Sarah Marshall" och "The College road trip" och idag blev det "JUMPER" jag kan faktiskt rekommendera alla, men smaken är ju som baken, som man brukar säga.




Nu ska jag bege mig till TV soffan som vanligt.


Tjingeling folket