Det va...

publicerat i Allmänt;

Ojdå nu va det mig ett tag sedan jag skrev  här, men jag orkar aldrig sitta vid datan här i KOREA.

Här har det inte hänt så mycket förutom att farmor åkte hem för ca 1,5 vecka sen och Micki Victors flickvän kom hit I fredags. Och förra veckan ja då va vi på "Osan Air Base", det är en bas som denna, men en flygbas istället.
Annars har det bara blivit träning och lite shopping.

Om nu vill veta mer läs min resedagbok som jag nämnt tidigare "Norback" heter jag där.

Nu ska jag ner på Comissary och handla, mamma och pappa har precis åkt iväg. Dem skulle till Svenska Ambassaden för ÖB är där. Så jag, Victor och Micki är ensamma ikväll så vi kanske ska på en konsert för det är visst Thanks Giving idag så det är nått här på High school!

Ha det kanon alla, Tjingeling



Förresten Scorpions spelar här på fredag så vi ska kanske på den konserten, pappa ska se om han kan få tag i biljetter.

BOKEN Mina hemligheter

publicerat i Allmänt;

Min moster sa till mig i sommar:

-Emma Emma du måste läsa denna boken den är precis som dig, den heter "Mina hemligheter".

Ja och nu har jag läst den, en sjukt bra bok som man inte kan sluta och läsa.
Och ja jag kan ju erkänna att vissa saker är rätt likt mig.
Oups, är väldans bra på att skämma ut mig och klanta till mig. Men man ska väl ha någon att skratta åt? Annars blir livet så tråkigt. Kan ju säg att det är mycket man ångrar men man får bara tänka positivt. Haha

Jag rekommenderar iallafall boken =)

image271


- Jag läser verkligen aldrig böcker, men denna fångade mig.


Panmunjom

publicerat i Allmänt;
Idag så ska vi till Panmunjom där pappa jobbar, gränsen mellan nord och sydkorea. Cirka 6 mil ifrån Seoul och vi ska ta tåget idag klockan 13,50 så jag ska snart börja packa lite. Det ska bli intressant.
Kommer hem imorgon igen.
Men ni får ha en toppen helg allihopa

Puss på er och festa lungt, bara ett råd ifrån mig Emma Norbäck!



Förresten klippte mig igår, å fy fanken vad jag hatar att vara nyklippt känns som om jag inte har något hår kvar ...ggaaahhhh speciellt när jag inte va hemma i Sverige och klippte mig hos min vanliga frisör... jaja jag överlever väl =P



image270
Jag och bror i taxi påväg in till Peking



Hemkommen ifrån KINA

publicerat i Allmänt;

I måndags kväll kom man hem ifrån Kina.
Det har varit en mycket intensiv vecka med mycket shopping och även olika sevärdheter.



Veckoschemat


Måndag anlände vi till Kina. Det första vi gjorde var att checka in på qianmen hotel och sedan tog vi taxi till "Temple of heaven" sedan så blev de silk market ett shopping center med 6 våningar, riktigt häftigt.


Tisdag då åkte vi till den förbjudna staden. Det var en massa tempel där olika kejsare har bott i väldigt häftigt att se de olika templena men dock är de väldigt lika. På eftermiddagen anlände kusinerna så då träffade man dem plus shopping.


Onsdag så åkte vi på guidad tur till Kinesiska muren, helt sjukt häftigt var det. Jag kan inte förstå hur de har kunnat bygga en sådan lång mur på bergstopparna, och det va trappor upp och ner. Det var inte långt man kunde gå förrens man var helt slut.


Torsdag så var det bara shopping hela dagen sen på kvällen så va det "Peking opra" en väldigt speciell opra med lite acrobatic, teater och musik.


Fredag då började dagen med att vi bytte hotell till Jianguo hotel där våra kusiner bodde och detta låg precis intill "silk street market" där vi shoppade. Efter det så tog vi oss till "himmelska fridens torg" väldigt stort torg. Efter de så blev de shopping igen som vanligt.


Lördag så åkte pappa till Nordkorea  och resten av familjen stannade kvar i Kina. Tog det mest lungt den dagen.


Söndag började med att vi tog taxi till "hutongerna" och det är där de fattiga kineserna bodde, idag är de både fattiga och de som har de bättre ställt som bor där. De äldre vill oftast inte flytta därifrån för de har bott där hela sina liv. I "Hutongerna" har de börjat renovera upp, alla har el men alla har inte värme så man eldar med kol. Och toaletterna finns ute på gatorna.
När vi var där så åkte vi först cykeltaxi igenom gränderna sedan så besökte vi en gammal tants hus, där berättade hon hur hon bodde och hade de. På kvällen blev det peking anka, faktiskt ganska gott!


Måndag så blev det sista shoppingrundan och sedan flyget hem på kvällen till Korea.


Det var en mycket intressant vecka med mycket shopping som ni ser. Men jag är bara glad för jag köpte mig en ny gadrob =)

Jag kan ju rekommendera Kina men maten är inte god alls, levde på Mc donald och Pizza hut.
 

Idag ska jag till gift shop och sedan ska jag förhoppningsvis klippa mig.
 

Ska lägga upp lite bilder också =)

Ha det kanon allihopa...


Kram på er